Complicat debut d’Àlex Machado en un meeting internacional.

Àlex Machado, i el seu equip, es van desplaçar fins a Sarno (Itàlia) per disputar el 4t meeting del 2010 Open Masters, primera participació interncional en la seva incipient trajectòria esportiva. Com no podia ser d’altre manera, Machado es va trobar amb sorpreses a la pista napolitana. L’agressivitat dels pilots, de diferents nacionalitats que van córrer en el meeting, res no te a veure amb la què el jove pilot del Programa Junior de l’Automóvil Club d’Andorra està acostumat a les cites dels campionats de Catalunya i Espanya, de les què està sent protagonista habitual durant aquesta temporada.

A la tanda de cronometrats, Machado va demostrar que té qualitat per disputar proves de nivell internacional. El pilot andorrà es va situar en la setena plaça de la seva sèrie (1’18.351) a mig segon del pilot local Giovnni Tellone ( 1’17.876). A la combinació de les dos sèries (46 pilots inscrits) Àlex es va situar en una excel·lent 12a posició.

A les classificatòries, va continuar amb el seu excel·lent ritme i es va situar entre els deu millors a les tre mànegues que va disputar. De tota manera en el global de les sis mànigues disputades, Machado va quedar situat en el 18è lloc i en conseqüència amb una plaça a la meitat de la graella de sortida de les finals.

Les coses no van seguir la línia positiva a la prefinal i final, . Després de protagonitzar un excel·lent inici de carrera, no va poder evitar que diferents tocs múltiples que es van produir el deixessin sense opció a mantenir una plaça entre els 15 millors, posició que semblava tenir a l’abast el jove pilot andorrà. Sense cap dubte, de frustrant es podria catalogar l’abandonament a la final abans de finalitzar la primera volta després d’un toc, per darrere, que va deixar molt tocat el kart de Machado.

Malgrat el final tan complicat que van viure Machado i el seu equip en Sarno, no dubten a catalogar l’experiència de molt positiva, Moises Valles mecànic de confiança l’explicava així: És important conèixer escenaris diferents i lluitar contra rivals que tenen una altra escola diferent de l’habitual. A les proves de Catalunya i Espanya, Àlex coneix els seus rivals i la seva manera de competir, en canvi en Sarno s’ha mesurat amb pilots italians sobretot, russos,... i ha pogut comprovar que el seu comportament a la pista és molt diferent. Crec que Àlex ha demostrat un excel·lent nivell sobretot a la primera part del meeting, a les carreres les coses s’han complicat, en aquest cas l’experiència juga un paper fonamental.

El proper cap de setmana (dies 19 i 20) Àlex Machado tornarà al Campionat de Catalunya de kartng, concretament a Sils (Girona) on es disputarà el cinquè meeting de l’esmentat campionat. El seu objectiu serà intentar pujar dalt de tot del podi de la categoria aleví.

 

Servei de premsa.

Fotos / Photos Fotoesport
Doc. PDF