Josep M. Dabad una altra vegada entre els millors de la X30.

Segueix la progressió de Josep M. Dabad en la seva primera temporada completa en les Copes, Trofeus i Challenges de Catalunya, concretament en la categoria X30. El pilot andorrà va aconseguir una sisena i setena posició respectivament en les dues carreres que es van disputar al circuit de Sils (Girona) en el segon meeting puntuable per a la categoria esmentada. En aquesta ocasió Dabad es va trobar amb rivals de més experiència respecte a la prova inicial disputada a la pista del Vendrell. Entre els 34 inscrits hi havien diversos pilots oficials habituals del Campionat de Catalunya que van aprofitar l’ocasió per entrenar competint en un escenari en el que pròximament es disputarà una prova del calendari català.

A la mànega d’entrenaments oficials, en aquesta ocasió de tan sols 5’, Dabad no ho va tenir fàcil per aconseguir un temps que’l situés en la part davantera de la graella, ho va aconseguir en la recta final de la sèrie, concretament en la seva volta 11, en la que va aconseguir un temps de 53.805 a mig segon del millor registre. Una mostra de la igualtat que hi va haver entre el participants a Sils (pista de 1,245 kms.) és que els trenta millors van quedar separats per menys de 2”.
En la primera carrera, el pilot andorrà va tenir l’habilitat de sortejar un incident en la volta inicial i es va situar amb el grup del capdavant encara que no va poder seguir el ritme dels més ràpids, va fer la prova pràcticament en solitari en la sisena posició, controlant al grup perseguidor entre els quals es trobava Calero, Sainz (fill de l’excampió del món de ral·lis) i Larrosa.
La segona carrera va tenir característiques similars, els més ràpids se li van escapar en les primeres voltes, però aquesta vegada Dabad va veure l’ocasió d’acostar-se a Oriola (segon en la primera prova) i va avivar el ritme. El va atrapar en les últimes voltes però superar-lo va ser impossible, en aquesta ocasió l’experiència del rival va deixar al pilot andorrà en la sèptima plaça

A Sils, Josep M. Dabad no va poder pujar al podi però es trobava molt satisfet de les classificacions aconseguides, estar entre els 10 primers tenint en compte la inscripció de la prova crec que és per estar content. En la mànega d’entrenaments oficials ja he comprovat que la cosa no seria fàcil, hi havia molta gent a la pista, en cap de les voltes he trobat la pista en bones condicions de trànsit. Les carreres potser han estat més tranquil·les del que hagués desitjat, m’ha faltat el tenir l’opció de lluitar pel podi. Els que m’han precedit són pilots oficials i amb moltes competicions en el seu haver i això es nota. A més el material que disposen és sens dubte el millor. Un altre aspecte a destacar de l’actuació del pilot andorrà és la seva regularitat, és la meva primera temporada completa en aquest món i és important acabar les carreres, és a dir fer quilòmetres al volant del kart i acumular experiència. De moment ho estem aconseguint, si seguim en aquesta línia els resultats milloraran estic convençut.

Classificacions:
Entrenaments Oficials: 1.- Ferran Cabrera (AV Kart), 53.271 , 2.- Francesc Moreno (VANKart), a 00.075 , 3.- Oriol Dalmau (Toni Kart) a 00.092 , 10.- Josep M. Dabad (Alpha), a 00.534 .
1a., Cursa: 1.- Miquel Costa (AV Kart), 16’16.880 , 2.-Josep Oriola (Maranello), a 0’00.166 , 3.- Moisés Valles (AV Kart), a 0’00.231 ... 6.- Josep M. Dabad (Alpha), a 0’09.463 .
2a., Cursa: 1.- Oriol Dalmau (Toni Kart) 16’16.923, 2.-Miquel Costa (AV Kart), a 0’02.238 , 3.- Mario Santos (FA Kart), a 0’02.758 , ....7.- Josep M. Dabad (Alpha), a 0’10.839

La pròxima cita de les Copes, Trofeus i Challenges de Catalunya de Kàrting de la categoria X30 serà els dies 2 i 3 de juny al circuit d’Osona (Vic).